You are currently viewing papegaaieneieren en papegaaien te koop

papegaaieneieren en papegaaien te koop

Vruchtbare papegaaieneieren en papegaaien te koop Hieronder vindt u een lijst met alle vruchtbare papegaaieneieren en papegaaien die we te koop hebben: Schrijf ons nu op. kledipamele@gmail.com Blauwe en gouden ara-eieren Blauwkeelara-eieren Harlekijn ara-eieren Scharlaken ara-eieren Groenvleugelara-eieren Hyacint-ara-eieren Goffin-kaketoe-eieren Gallah-kaketoe-eieren Zwarte palmkaketoe Paraplu-kaketoe-eieren Congo Greys Timneh grijze eieren Eclectus-eieren DYH Amazon Eieren M/V Roodzijdige Eclectus Senagals Ei Amazones Dubbele Geelkop Amazone Eieren Gele Hals Amazone Eieren Blauwvoorhoofd Amazone Eieren Lila Kroon Amazone Eieren Groenwang Amazone Eieren Eieren Molukse Eieren Newt Eieren Hahns Eieren Militaire Eieren Struisvogel Eieren Rhea Eieren Emu Eieren E-mail ons nu op . info@rollicbirdtalks.com

Hoe verzorg je een papegaai

Is uw papegaai verzekerd? Vraag een offerte aan voor dierenartsdekking, overlijdensdekking en diefstaldekking tot £5,000 | We verzekeren al exotische huisdieren sinds 1996 | Bekijk onze klantbeoordelingen op Feefo.
De kooi van je papegaai | De papegaaienkooi schoon houden | Ziekte en verzekering | Voedsel | Speelgoed | Tijd buiten de kooi | Andere huisdieren | Aanmelden bij een vogelarts
World Parrot Trust DVD van wilde papegaaien – een grote hit met Dot’s African Greys! Deze papegaaienverzorgingsgids biedt je veel nuttige informatie over de verzorging van je papegaai.
De kooi van je papegaai
Als je een papegaaienkooi koopt, denk dan groot. De grootte van de kooi van je papegaai is belangrijk, dus zorg voor een zo groot mogelijke kooi. Laat je beslissing over de grootte niet leiden door kostenoverwegingen.
Kijk op eBay of papegaaienforums waar tweedehands kooien worden aangeboden. Of, als je een nieuwe kooi wilt kopen, Northern Parrots heeft een ruim assortiment.
Papegaaien (behalve grasparkieten en valkparkieten) zijn nog maar een generatie of twee verwijderd van hun wilde neven en nichten. Hun wilde instincten worden slechts oppervlakkig verborgen door een laagje beschaving, dus hoe meer ruimte je biedt, hoe beter.
Het komt vaak voor dat kleinere vogels te kleine kooien hebben.
Volgens de DEFRA richtlijnen moet een vogel beide vleugels volledig kunnen openen. Ik zou zeggen: koop een grote kooi, zelfs voor een valkparkiet. Ze zal er knapper uitzien in een grote kooi en als je later een African Grey koopt, staat de kooi klaar.
Sommige eigenaren maken van een logeerkamer een vogelkooi. Als je buiten ruimte hebt, heeft elke papegaai baat bij frisse lucht en zon. Een volière is geen luxe.
Als je haar mee naar buiten neemt, moet je ervoor zorgen dat ze veilig is. Je zou kunnen proberen om haar met een tuigje te trainen, zodat als ze schrikt, ze niet ver kan vliegen.
Sommige flatbewoners hebben hun balkon van kabels voorzien om de vogels frisse lucht te geven.
Is uw papegaai verzekerd? Vraag een offerte aan voor dierenartsdekking, overlijdensdekking en diefstaldekking tot £5,000 | We verzekeren al exotische huisdieren sinds 1996 | Bekijk onze klantbeoordelingen op Feefo.
Papegaaien zitstokken

Alle papegaaien hebben verschillende zitstokken nodig. Sommige slecht ontworpen kooien kunnen plastic zitstokken hebben. Gooi ze weg. Ze zijn niet goed voor de klauwen en poten van de vogels.
De doe-het-zelfzaak verkoopt deuvels en bezemstelen die uitstekende zitstokken zijn. Controleer of de diameter past bij de poten van je vogels en plaats verschillende maten in de kooi.
Northern Parrots verkoopt ook een assortiment zitstokken.
De bomen in uw tuin bieden u natuurlijke takken die u kunt afzagen – papegaaien geven hier de voorkeur aan. Als je bang bent dat er schimmel of insecten op de tak zitten, was deze dan met een zwakke antiseptische oplossing, droog en gebruik hem.
Als het houden van papegaaien nieuw voor je is, lees dan ons artikel Papegaaien – 12 essentiële punten die je moet weten
De papegaaienkooi schoonhouden
De vloer van de kooi moet bedekt worden. Wij zijn fervente krantenlezers dus dat probleem is opgelost; bruin papier ziet er echter leuker uit.
Veel goed ontworpen kooien hebben een rok die het gemorste voer opvangt. Het valt me op dat dierenwinkels adverteren met voerbakjes die niet morsen. Als je ze nieuw koopt, is het de moeite waard om ze te proberen.
Plastic etensbakjes zijn vreselijk voor papegaaien. Ze vlekken gemakkelijk en er wordt op gekauwd. Investeren in roestvrij staal is uiteindelijk goedkoper. Keramische schalen zien er ook leuk uit, als je zeker weet dat je geen pottenvuller hebt.
Papegaaien zijn naar mijn mening de meest rommelige huisdieren om te houden en ik heb varkens als huisdier gekend en geiten als huisdier gehouden. Papegaaien winnen de ‘Messiest Pet in the World’ wedstrijd.
Zolang je de vloerbedekking van de kooi ververst, het water ververst en de etensbakjes wast, kan het schema flexibel zijn.

Waar moet ik de kooi van mijn papegaai neerzetten?

De zitkamer of keuken (onder voorbehoud) zijn de beste plekken voor de kooi. Zorg ervoor dat de kooi niet op de tocht van deuren of ramen staat en niet in de volle zon. Zet ze ook niet in een geïsoleerd hoekje, want het zijn gezellige dieren.
Denk aan papegaaien in het regenwoud die neerstrijken op wuivende takken in de schaduw. Papegaaien kunnen lage kamertemperaturen verdragen, maar tocht kan hun gezondheid aantasten.
Papegaaien zijn geëvolueerd om in een kudde te leven, dus het is niet vriendelijk om de kooi zo te plaatsen dat de vogel het grootste deel van de dag niets ziet.

Kan ik mijn papegaai in de keuken houden?
Ja, dat kan. Je vogel in de keuken houden kan geweldig zijn voor het gezelschap van jullie beiden, maar houd er rekening mee dat er gevaren aan verbonden zijn.
De dampen van teflon zijn bijvoorbeeld giftig voor papegaaien. Gewetensvolle verzorgers zullen nooit pannen met antiaanbaklaag gebruiken, geurkaarsen branden of sterke schoonmaakmiddelen gebruiken.
Ik heb mijn vogels geleerd niet op de glazen kookplaat te landen, hoewel ze vaak vrij rondlopen in de keuken.
Kan ik de kooi van mijn papegaaien bedekken?
Ja, dat mag, op voorwaarde dat uw vogel er geen last van heeft. Veel vogelhouders gebruiken kooibedekkingen om slaappatronen te reguleren of om bescherming te bieden tegen tocht.
Sommige eigenaren die de vogelkooi in de woonkamer houden, maar ook laat opblijven, brengen de vogel naar een slaapkooi op een rustige locatie en brengen hem de volgende ochtend terug, als alternatief voor het gebruik van een dekje.
Persoonlijk houd ik niet van dekjes. Ik ben bang dat ze de luchtstroom belemmeren en ik denk niet dat ze nodig zijn.
Eén vogel of twee?
Dat hangt af van het ras van de vogels. Kaketoes, agaporniden en papegaaien gedijen beter met een partner.
De grotere papegaaien zoals African Grey’s of Amazones kunnen het goed doen als enige vogel – op voorwaarde dat de eigenaar hun behoefte aan gezelschap erkent en ervoor zorgt dat ze geen lange, eenzame uren alleen doorbrengen.
Als je vogelpaar samen uit een dierenwinkel of kweker komt, zullen ze een kooi delen, op voorwaarde dat die groot genoeg is.
Het introduceren van twee volwassen papegaaien moet voorzichtig gebeuren.

Je papegaai, ziekte (ja, dat kan gebeuren!) en verzekering

The main reason pet owners buy pet insurance is to cover unexpected vet bills. Vet bills can be very expensive, and can cause a lot of distress for pet owners. With the introduction of more specialised equipment the kind of treatment you bird can receive has improved. This means they can get better more quickly, however, it does mean vet bills can be eye watering! Vet fees can range from the hundreds to even thousands of pounds!

These are the kind of claims we see at ExoticDirect: 

  • £858 for an African Grey with a Crop Infection (the crop is part of the digestive tract)
  • £628 for an African Grey with a Digestive Disorder
  • £809 for a Green Wing Macaw with Air Sac Granuloma (a respiratory condition)
  • £1422 for an Eclectus parrot with Aspergillosis (a respiratory condition)

ExoticDirect have been insuring exotic pets since 1996, so you’ll know you’re in good hands, and that they really know their stuff!

There are three different policy types available, so you can choose the cover level that’s best for you. Furthermore premiums don’t change by parrot breed, or by postcode. The only thing that affects the premium will be the bird’s value, and which level of vet fee cover the policy includes.

Het voedsel van mijn papegaai - wat mag ze eten?

– Appels
– Asperges
– Bananen
– Bieten
– Citrusvruchten
– Paprika
– Broccoli
– Boerenkool
– Zoete aardappel
– Tomaten

De lijst is niet uitputtend. Lees voor meer: Papegaaienvoer – wat je papegaai kan eten, dieet en voedingsideeën
De meeste vogelsoorten eten graag groenten en fruit (met uitzondering van avocado, dat giftig is voor papegaaien).
Gras- en zaadeters zoals valkparkieten zijn minder dol op fruit. Ara’s en Afrikaanse Grijzen zijn er dol op.
Ik heb nooit ontdekt waarom granaatappel zo geliefd is bij elke papegaai aan wie ik een stukje heb aangeboden. Onze basisproducten die het hele jaar door verkrijgbaar zijn, zijn appels en wortels.
Het voedsel van mijn papegaai – wat mag ze niet eten?
– avocado (fataal als het de verkeerde soort is)
– chocolade
– zout voedsel
– pizza
– thee
– koffie
– wijn
Papegaaien houden net als kleuters (het zijn eigenlijk kleuters met blikopeners voor hun gezicht) meer van ongezond eten dan van gezond.
Bied de meeste papegaaien een chipje of een schijfje appel aan en ze kiezen voor het chipje.
Het houden van papegaaien heeft ons dieet verbeterd omdat ik de twee African Grey’s ‘s avonds vaak buiten heb. Ze willen graag mee-eten, dus we vermijden zout voedsel en frietjes.
Een goede manier om een vogel aan te moedigen om iets te eten, zoals broccoli, is om een stukje voor zijn neus te eten. Een anekdote: “We organiseerden een kerstfeest voor papegaaien. Onze vier papegaaigasten kwamen met hun verzorgers. Ik maakte kleine cadeautjes voor elk van hen. En er volgde een soortgelijke ervaring als bij het verjaardagsfeestje van mijn tweejarige; de kleuters maakten de cadeautjes open, gooiden ze weg en speelden met het inpakpapier”.
Papegaaienspeelgoed is zowel voor de eigenaar als voor de vogel. Kartonnen dozen zijn geschikt voor de meeste papegaaien.
Al mijn papegaaien zijn dol op het versnipperen van boeken.
Onze plaatselijke Oxfam-winkel verkoopt rammelaars, houten blokken en knuffels die je aan je papegaai kunt geven. Een boodschappentas vol is goedkoop en wordt vrolijk vernietigd.
Online winkels zoals Northern Parrots verkopen prachtig ontworpen en verrijkend foerageerspeelgoed, of je kunt ze zelf maken voor een fractie van de kosten.
Inspecteer al het speelgoed dagelijks, want hier kunnen ongelukken gebeuren met gerafeld touw of gespleten plastic.

Tijd buiten de kooi van je papegaai

Dit moet een individuele beslissing zijn, afhankelijk van de levensstijl van het huishouden. De meesten van ons zien papegaaien het liefst minstens vier uur per dag buiten hun kooi.
Een werkbare routine voor iemand met een dagtaak zou kunnen zijn:
1. Iets eerder uit bed gaan.
2. Ontbijten met de vogel.
3. De vogel voor de dag in zijn kooi zetten met genoeg activiteit, speeltjes, een schommel, dingen om op te kauwen. Misschien een radio- of tv-programma aanzetten.
4. s Avonds thuiskomen en de papegaai uit zijn kooi laten.
Het is niet moeilijk om een papegaai te leren op zijn zitstok te gaan staan terwijl jij eet.

Papegaaien en andere huisdieren

Het advies is om vogels uit de buurt van zoogdieren te houden. Dat gezegd hebbende, ze kunnen naast elkaar leven. De mijne en die van mijn vrienden doen dat ook. Er wordt echter altijd geadviseerd om honden, katten en vogels nooit samen los in dezelfde ruimte te laten.
Er zijn gevallen bekend van honden die vogels doodden. Het speeksel van een kat bevat bacteriën die schadelijk zijn voor vogels.

Aanmelden bij een vogelarts

Vogels zijn een specialiteit en niet alle dierenartsen zijn gekwalificeerd om ze te verzorgen.
Onze plaatselijke dierenarts is weliswaar geen gecertificeerd vogelarts, maar heeft desalniettemin een enorme ervaring. Ik breng een nieuwe vogel altijd naar hem toe als hij ogenschijnlijk kerngezond is, zodat hij hem kan nakijken. En de vogel heeft de praktijk ook al gezien in een niet-crisissituatie.
Dit eerste bezoek zou hetzelfde bezoek moeten zijn waarbij je je vogel een microchip geeft. Als de vogel geen kwekersring heeft, kun je de dierenarts ook vragen om een open ring aan te brengen.
Microchippen is voor vogels nog niet verplicht zoals voor honden, en dat is jammer.
Een waarschuwend verhaal: een vriendin verloor een African Grey. Ze wist wie hem had gevonden en gehouden, maar omdat hij niet gechipt was, kon ze hem niet terughalen. De microchip is van onschatbare waarde als het gaat om het herkennen van gestolen vogels.
Eindelijk…. geniet van je vogel en ga samen op weg naar de interactie tussen mens en vogel.
Is uw papegaai verzekerd? Vraag een offerte aan voor dierenartsdekking, overlijdensdekking en diefstaldekking tot £5,000 | We verzekeren al exotische huisdieren sinds 1996 | Bekijk onze klantbeoordelingen op Feefo.

Wat is een papegaai?

Papegaaien zijn vogels in alle kleuren die meestal afkomstig zijn uit een warme habitat – denk aan regenwouden, graslanden, savannes, semi-aride gebieden en zelfs eilanden. Een paar soorten doorbreken deze trend en geven de voorkeur aan koudere klimaten, zoals de Kea papegaai, die leeft in de alpine gebieden van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Papegaaien zijn zoveel meer dan het stereotype “accessoire” van piraten dat vaak wordt afgebeeld in films, boeken en andere media. De meeste papegaaien komen in het wild voor, maar mensen zijn al lang geleden begonnen met het houden van sommige soorten als gezelschap. Op de website van de San Diego Zoo staat zelfs dat de eerste schriftelijke vermelding van een papegaai in gevangenschap dateert van 400 v. Chr. Deze verbazingwekkende vogelgezelschapsdieren leven nu over de hele wereld in de harten en huizen van mensen overal ter wereld.
Papegaaien zijn geen zoogdieren. Hun wetenschappelijke classificatie plaatst ze in de klasse Aves, orde Psittaciformes, en de familie Psittacidae. Papegaaien worden soms Psittacines genoemd. Er bestaan vandaag de dag meer dan 350 soorten papegaaien. Tel daar de verschillende variëteiten/mutaties onder de soorten bij op en je hebt een heleboel papegaaien!
Om als papegaai geclassificeerd te worden, moet een vogel een gebogen snavel hebben. Daarom worden ze ook wel haakbekken genoemd. Ze moeten ook zygodactyle voeten hebben, wat betekent dat elke voet vier tenen heeft waarvan er twee naar voren en twee naar achteren wijzen; een beetje zoals de opponeerbare duim en vingers van mensen. Dit geeft papegaaien het vermogen om dingen zo goed te manipuleren met hun voeten.
Hoewel kanaries, vinken, duiven, toekans, kippen en andere vogels als gezelschap worden gehouden, zijn deze soorten geen papegaaien. Deze soorten worden ingedeeld in andere ordes dan de papegaaiachtigen (Psittaciformes).
Gezelschapspapegaaien variëren in grootte van kleine agaporniden tot grote ara’s, waarvan sommige wel 40 centimeter lang kunnen zijn, van kop tot staart. Kleuren variëren ook per soort. Sommige papegaaien hebben veel kleuren, zoals de lori’s, terwijl anderen twee of slechts één kleur dragen, zoals de Vasapapegaaien. En soms zien het mannetje en vrouwtje van een soort er heel anders uit, zoals bij de Eclectus.
Gezelschapsvogels zijn heel anders dan huishonden of -katten. Deze speciale zielen brengen een nieuwe dynamiek in het leven van degenen die hun huis met hen delen. Leven met een papegaai is een ontdekkingsreis naar deze gevederde vrienden en naar jezelf.

Enkele unieke eigenschappen van papegaaien

Naast hun vleugels en veren is een belangrijk kenmerk van een papegaai de snavel. Papegaaien zijn erg bedreven in het gebruik van hun snavel, het is bijna als een hand voor ze. Ze gebruiken hem om te klimmen, dingen vast te houden, dingen te manipuleren en natuurlijk om te eten! Snavels groeien voortdurend en als het dieet en de habitat van een papegaai de snavel niet helpen afslijten, moet deze worden geknipt om overgroei te voorkomen.
Papegaaien hebben een lange levensduur in vergelijking met veel andere huisdieren. Kleine vogels zoals grasparkieten en agaporniden worden pas na 6 jaar als senior beschouwd, valkparkieten pas na ongeveer 12 jaar en grote vogels zoals amazones, ara’s, kaketoes en afrikaanse grijzen pas na ongeveer 30 jaar. En papegaaien van alle groottes kunnen vele jaren oud worden. Dit betekent dat het toevoegen van een papegaai aan je gezin een jarenlange verbintenis is.
Papegaaien zijn vogels en vrouwtjes kunnen eieren leggen, of er nu wel of geen mannetje aanwezig is; de eieren komen alleen niet uit als ze onbevrucht zijn. Het seizoen en de omgeving zijn van invloed op de broedactiviteit. Raadpleeg uw vogelarts voor informatie over wat u kunt verwachten met betrekking tot het leggen van eieren bij de soort van uw papegaai.
De krop van een vogel is een tijdelijk opbergzakje dat zich langs de slokdarm bevindt, tussen de bek en de proventriculus/maag. De krop is nuttig, maar hij is ook onderhevig aan kropziekte of verstopping.
Vogels hebben veren en veren vervellen. Dit betekent dat er nieuwe veren nodig zijn om de plaats van verloren veren in te nemen. Dat is waar bloedveren om de hoek komen kijken. Bloedveren zijn actief groeiende veren. Ze zijn korter dan volwassen veren en hebben een zachtere schacht die roodachtig, blauw of zwart is bij de basis in plaats van wit. Als een groeiende veer wordt gebogen of gesneden, kan hij bloeden. Soms zullen bloedveren breken en bloeden als een vogel valt of ronddartelt in de kooi. In dit geval moet je de veer uit de wortel trekken om het bloeden te stoppen. Vraag je dierenarts hoe je moet handelen als je vogel een gebroken bloedveer heeft.
Vleugelveren knippen moet voorzichtig gebeuren. Knip nooit bloedveren. Het is een goed idee om veren aan weerszijden van een bloedveer intact te laten, zodat deze beter beschermd is.
Zoals eerder vermeld hebben papegaaien zygodactyle poten. Hiermee kunnen ze grijpen en klimmen. Zitstokken zijn belangrijk voor de gezondheid van papegaaienpoten. Het verstrekken van veel zitstokken in en buiten de kooi met de juiste diameter en verschillende texturen bevordert een goede gezondheid van de poten. Dat geldt ook voor het knippen van de nagels. Het regelmatig knippen van de nagels minimaliseert ook de krassen die je kunt oplopen als je je papegaai vasthoudt. Je vogelarts of een professionele vogeltrimmer kan de nagels knippen of je laten zien hoe je dat moet doen.
De bovenkant van de staart van de meeste papegaaien heeft een tweelobbige klier die de uropygiale klier wordt genoemd, ook wel de kropklier genoemd. Deze klier produceert een afscheiding die papegaaien gebruiken bij het verzorgen. De afscheiding reageert met zonlicht of volspectrumlicht om vitamine D3 te produceren die papegaaien tijdens het verzorgen opnemen. Vitamine D3 is nodig voor een goede gezondheid. Sommige mensen speculeren dat de afscheiding vogels ook helpt om het geslacht van andere vogels te onderscheiden. Vogels kunnen hun veren waterafstotend maken door olie uit hun preenklier op hun veren te wrijven, daarom zie je vaak dat een vogel met zijn kop over de basis van zijn staart wrijft en dan met zijn kop langs zijn veren wrijft. Papegaaien die met name geen uropygiale klier hebben, zijn amazones en de ara’s uit de geslachten Anodorhynchus en Cyanopsitta.
De ogen van papegaaien zijn zijdelings geplaatst (aan de zijkant van hun kop), waardoor ze een groter gezichtsveld hebben, maar ook een blinde vlek direct voor hun snavel. Ze hebben ook monoculair zicht, waarbij slechts één oog gericht is op een bepaald object. Papegaaien kunnen hun pupillen ook vrijwillig samentrekken (oogknijpen genoemd), terwijl onze pupillen en die van andere zoogdieren zich automatisch verwijden op basis van lichtniveaus en sommige medicijnen. Het dichtknijpen van de ogen kan een indicatie zijn van de stemming van een papegaai; snel dichtknijpen van de ogen duidt meestal op opwinding.
Populaire papegaaien
Als er een populariteitswedstrijd gehouden zou worden onder de gezelschapspapegaaien, dan zouden de toppers waarschijnlijk kaketoes, grasparkieten, Afrikaanse grijzen, conures, kaketoes, amazones, agaporniden, papegaaiachtigen en papegaaien van het geslacht Poicephalus zijn, zoals Senegalpapegaaien en Meyers papegaaien. Populariteit kan te maken hebben met grootte, persoonlijkheid, uiterlijk, vocalisaties of een willekeurig aantal factoren. Met zoveel papegaaiensoorten kunnen mensen op zoek gaan naar de gevederde metgezel die het beste bij hun huis past en die het beste bij hen past.

Leave a Reply