You are currently viewing Podkladové vajíčka do hnízd pro papoušky a ptáky

Podkladové vajíčka do hnízd pro papoušky a ptáky

Kolik stojí papouščí vejce?

Podkladové vajíčka se používají v chovatelství když:

potřebujete z hnízda vyjmout vajíčka z hnízda, neboť hrozí rozbití vajíček od rodičů
chovný pár snáší vajíčka více než je obvyklé a chcete zabránit vyčerpání rodičů
Dodáváme je v různých velikostech podle velikosti chovaných papoušků a ptactva. Umělá vajíčka pro vkládání do hnízda pro střední papoušci.

Máte otázky nebo potřebujete poradit?
Protože jsme na trhu více než 10 let, rádi Vám poradíme osobně telefonicky na čísle +33 7 58 37 48 51 nebo nám pošlete Váš požadavek přímo našim expertem na info@rollicbirdtalks.com

Kakaduové patří mezi 21 druhů papoušků do čeledi kakaduovitých (Cacatuidae), jediné čeledi nadčeledi kakaduovitých (Cacatuoidea). Spolu s čeledí Psittacoidea (praví papoušci) a Strigopoidea (velcí novozélandští papoušci) tvoří řád Psittaciformes. Čeleď má převážně australasijské rozšíření, sahající od Filipín a východních indonéských ostrovů Wallacea po Novou Guineu, Šalamounovy ostrovy a Austrálii.

Rod a druh
Do čeledi kakaduovitých (Cacatuidae) patří asi 44 různých ptáků včetně uznaných poddruhů. Současné dělení této čeledi je uvedeno na našich webových stránkách.

Chování
Kakaduové jsou denní ptáci a k vyhledávání potravy potřebují denní světlo. Nejsou ranní ptáčata, ale čekají, až slunce ohřeje jejich hnízdiště, a teprve pak se začnou krmit. Všechny druhy jsou obecně velmi společenské a hřadují, shánějí potravu a cestují v pestrých a hlučných hejnech. Jejich velikost se liší v závislosti na dostupnosti potravy; v dobách hojnosti jsou hejna malá a čítají maximálně sto ptáků, zatímco v dobách sucha nebo jiných nepříznivých období se mohou zvětšit na tisíce nebo dokonce desetitisíce ptáků; jeden záznam z Kimberley zaznamenal hejno 32 000 malých korel.

Hnízdění
Kakaduové jsou monogamní pěvci, jejichž párové svazky mohou trvat mnoho let. Mnozí ptáci se párují v hejnech ještě před dosažením pohlavní dospělosti a odkládají rozmnožování nejméně o rok. Samice se poprvé rozmnožují někdy ve věku od tří do sedmi let, samci jsou často starší.

Potrava a krmení
Kakaduové jsou všestranní krmiváři a konzumují celou řadu převážně rostlinné potravy. Velkou část potravy všech druhů tvoří semena, která otevírají svými velkými a silnými zobáky. Galové, korely a někteří kakaduové černí se živí především na zemi, ostatní se živí převážně na stromech.

Sociální učení
Bylo prokázáno, že kakaduové se učí novým dovednostem prostřednictvím sociální interakce. V Novém Jižním Walesu mohli výzkumníci a občanští vědci sledovat šíření dovednosti obracení víka, protože kakaduové se od sebe navzájem učili otevírat odpadkové koše.

Jaký papoušek se naučí nejlépe mluvit?

Papoušek šedý, zvaný také žako, má jednoznačně největší schopnosti a vlohy zároveň. Můžete se však setkat i s názorem, že neexistuje papoušek, který by se nenaučil mluvit alespoň pár slov. Říká se, že vše závisí na trpělivosti, času a vášni, kterou se chcete učit.

Kolik stojí nejdražší papoušek na světě?

Papoušci – Nejdražší papoušek na světě,co znám. Pouhých 400.000Kč…:-kakadu velký černý je velký kouřově šedý nebo černý papoušek z čeledi kakaduovitých, který pochází z Nové Guineje, Aruových ostrovů a poloostrova Cape York. Má velmi velký černý zobák a nápadné červené skvrny na tvářích, Kakadu palmový měří 55 až 60 cm a váží 910-1 200 g (2,01-2,65 lb). Může být největším druhem kakadua a největším papouškem v Austrálii, i když velké rasy kakaduů žlutoocasých černých a kakaduů sírohřbetých se velikostí do značné míry překrývají. Je to výrazný pták s velkou chocholkou a má jeden z největších zobáků ze všech papoušků (větší má pouze makak hyacintový). Tento mohutný zobák umožňuje kakaduům palmovým nejen pojídat velmi tvrdé ořechy a semena, ale samcům také lámat silné (asi 1 palec) klacky z živých stromů, které používají k bubnování. Samec má větší zobák než samice. Zobák je neobvyklý, protože spodní a horní čelist se na většině délky nesetkávají, což umožňuje jazyku přidržovat ořech u horní čelisti, zatímco spodní čelist pracuje na jeho otevření. Kakadu palmový má také výraznou červenou skvrnu na tváři, která mění barvu, když je pták vyplašený nebo vzrušený. Kakadu palmový má rozsáhlý a složitý hlasový repertoár, včetně mnoha pískání a dokonce i volání “ahoj”, které zní překvapivě podobně jako lidské. V celém areálu výskytu druhu se vyskytují odlišné dialekty.

Který papoušek je nejlepší na ochočení?

Dělejte si přestávky
Ptáci se učí napodobováním a chcete-li papouška naučit novou slovní zásobu, budete muset slovo znovu a znovu opakovat a po něm bude následovat pamlsek. Nejlepší je však nenacpat příliš mnoho opakování do jednoho tréninku. Pět nebo šest opakování slov, z nichž každé následuje malý, jediný pamlsek, stačí většině ptáků několikrát denně.

Netlačte na pilu
Stejně jako lidé mají dobré a špatné dny, když se učí, tak i ptáci. Některé dny může být váš pták příliš unavený nebo rozptýlený, aby se mohl soustředit. Pokud se váš pták zdá právě teď nezaujatý, dejte si pauzu a zkuste to znovu další den.

Přijměte omezení
Není však možné naučit mluvit všechny papoušky. Mnoho z nich vydává určité zvuky v reakci na lidské chování, například se snaží pozdravit pokaždé, když se otevřou dveře, pokud majitel pozdraví pokaždé, když vyjde ven. Ptačí verze „sbohem“ však může být spíše výkřikem nebo cvrlikáním než skutečným slovem. Jazyk a komunikace každého ptáka jsou jiné. Oceňte snahu ptáka potěšit vás a komunikovat s vámi, i když to není dokonalé.

Mám rád
Mluvit lidskými slovy je jen jednou z mnoha úžasných věcí, které mohou papoušci jako domácí mazlíčci nabídnout. Někteří papoušci nejsou plynulí, ale mohou se naučit provádět úžasnou akrobacii, zatímco jiní nejsou mocní, ale raději se nechají držet a hladit. Papoušci mohou dělat fenomenální mazlíčky z mnoha různých důvodů. Přesto si nezapomeňte svého mazlíčka vážit i z dalších důvodů, proč jsou papoušci skvělými společníky.