You are currently viewing Waar kan ik een ara kopen?

Waar kan ik een ara kopen?

Ben je geschikt als ara-eigenaar?

Het houden van ara’s is een taak die is voorbehouden aan gevorderde vogelaars en mag niet worden gedaan in een luidruchtig huis. Het zijn zeer intelligente vogels en het kan moeilijk zijn om ze een goed leefgebied te bieden. Als u slechts één vogel houdt, kan de relatie ermee intens zijn en moet u hem elke dag enkele uren aandacht geven. Volgens deskundigen zou je net zoveel tijd aan de zorg voor een ara moeten besteden als een vierjarig kind. Voor de ara’s zelf kun je ze het beste in paren of groepen houden, bij voorkeur in een grote volière, zodat ze voor voldoende beweging niet afhankelijk zijn van de eigenaar.

Het kweken van papegaaien wordt afgeraden voor mensen met een lage weerstand. Papegaaien kunnen verschillende ziekten bij zich dragen en deeltjes produceren die gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.

De volgende vragen helpen je nadenken over het kopen van ara’s:

Wist je dat ara’s wel 80 jaar kunnen worden?
Is niemand in huis allergisch voor vogelstof?
Kunt u het soms zeer luide geschreeuw verdragen of hebben de buren er last van?
Heeft u voldoende ruimte voor een ruime kooi of volière?
Heeft u voldoende tijd voor onderhoud en instandhouding?
Is er iemand die voor de vogels kan zorgen als u op vakantie bent?
Had u zich voorgesteld dat vogels konden vliegen zonder zindelijk te zijn?
Heeft u zo’n 25 tot 50 euro per maand per koppel over voor voer en onderhoud?

Waar haal je een ara?

Als u een vogelliefhebber bent, kunt u zich specialiseren in het beste wat u kunt doen om een ​​vogel te adopteren. Als je met een kleine vogel vliegt, staan ​​veel van deze elektrische vogels op dezelfde pagina, dus je kunt contact opnemen met dezelfde.

Door de gemeente aangevraagd om de vogel naar kantoor te sturen. Sta niet toe dat dit wordt gehandhaafd als een papagosimilajn-vogelojn in terasdomo of apartamento.

Als er mensen zijn, kunnen ze een ring vormen voor de ring en kunnen ze de brediston identificeren. Er zijn bepaalde soorten die CITES-testilon hebben (dit is extra ligilo). U kunt een transdonatie of een declaratie uitvoeren. Zoals uit deze documenten blijkt is de vogel niet beschadigd (de vogel is extreem licht). Het merendeel van de bevolking heeft te maken met het kapitalisme van de beste jongeren voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Let op, als u het beste antwoord geeft.

Als u wilt reageren op uw goede elektriciteit. Elektriciteit is een goed idee, je kunt er een compleet assortiment van maken en jambotten voor als je mem. Als de elektriciteit niet wordt geleverd, importeer deze dan naar de bestseller, zodat deze voor altijd meegaat. De meeste gefokte vogels kunnen problemen met zich meebrengen. Birdoj heeft een goede reputatie opgebouwd en heeft een goed sociaal kapitaal. Er zijn veel manen die vogels kweken. Als je een neglektatie van de beste bescherming ziet, kun je de relatie met de servo voor de beste bescherming en het rapport van de negatieve en verkeerde bestrating zien (dit is extra licht).

De vogel kan een tijdje op de araojn lijken. Wel kun je in dit land het beste product vinden, in veel gevallen verkrijgbaar zodat het beste product op dit moment gebruikt kan worden. Uiteindelijk zul je in de volgende stap de volgende stap moeten zetten. Als u een vogel heeft, laat de nieuwe vogel dan 3 weken op zijn zij liggen om te zien of hij gezond is.

Hoeveel kost een ara?

De prijs van de ara is afhankelijk van het ras en de kleur. Prijzen variëren van 650 tot ruim 2000 euro.

Bij aanschaf heeft u een ruimte of volière nodig met een nestkast, een bakje water en voer, diverse zitstokken en speelgoed. Deze artikelen koop je vanaf 250 euro. Het bouwen van een nestkast kost gemakkelijk €400 als je hem zelf bouwt, en duizenden euro’s als je een grotere nestkast hebt.

Het afdekken van de grond en het voeren van de ara’s kost tussen de 25 en 50 euro per maand. Als de vogel ziek is, moet u een dierenarts raadplegen. De kosten kunnen hoog zijn. Geslachts- en ziekteonderzoek is exclusief kosten tussen de 100 en 200 euro per vogel.

Wat heeft een ara nodig?

Alle soorten ara’s worden in paren of groepen gehouden in een grote volière. De vogels zijn erg sociaal en vredig, maar beschouwen de nestkast en de omringende ruimte als hun territorium. Als er eenmaal een paar is gevormd, moeten de dieren hun hele leven bij elkaar blijven.

Kooi of volière

Ara’s kunnen binnen of buiten worden gehouden in grote kooien of volières. Hoe groter de kooi of het kippenhok, hoe beter. Naast de maat van de ketting is ook de waarde van de kooi erg belangrijk. Ara’s zijn erg intelligent en vervelen zich snel in een saaie omgeving.

Deze kleinere soort heeft een kippenhok nodig van 300 x 200 x 150 cm (hoogte x breedte x hoogte). Voor grotere ara’s heb je een kippenhok van 400 x 300 x 200 cm (hoogte x breedte x hoogte) nodig. Voor veel stellen met een tiener heb je twee ruimtes nodig. Het voordeel van een vogelhuisje is dat de vogel veel beweging krijgt, waardoor je minder tijd kwijt bent aan het uit het nest laten vliegen. Vogels klimmen graag, dus dwarsbalken zijn goed.

Kooien voor huisdieren zijn doorgaans te klein! Als u een vrije uitloopvogel in huis houdt, is een kleine kooi voldoende, aangezien de kooi slechts een plek is om te slapen en te voeden. Overdag moet de vogel veilig kunnen vliegen, klimmen en de kamer of kast kunnen verkennen.

Een volière moet gedeeltelijk overdekt zijn en beschermd tegen weersinvloeden zoals wind en regen. Zorg voor een verwarmd binnenverblijf, aangezien de meeste soorten uit tropische gebieden komen en niet tegen de kou kunnen. Zorg ervoor dat ze beschut staan ​​en zeker niet tochtig zijn. Volledige dekking is niet nodig, omdat ze in de zomer genieten van zon en regen (in de vorm van een douche). Zorg ervoor dat het niet te droog of te koud is, want vogels houden van een hoge luchtvochtigheid en temperaturen rond de 20°C.

In de accommodatie moeten de volgende elementen aanwezig zijn:

een nestkast, als schuil- en slaapplaats. Voorzie elk koppel van een eigen nestkast.
een UV-lamp
een verwarmde binnenruimte met een hoge luchtvochtigheid
zitstokken, met verschillende diktes en structuren om nagels en poten gezond te houden
voldoende vliegruimte
een waterbak
een bad om in te baden. Zet hem op een plek waar de mest er niet in kan vallen.
een bakje grind, sepia en maaggrind voor een goede vertering en opname van calcium
stofvrij kattenbakvulling zoals kattenbakkorrels, zeoliet, maïskorrels, beukenspaanders of schelpenzand
speelgoed, touw, papier en voedselpuzzels
takken van wilgen-, vlierbessen- of fruitbomen als nest- en verrijkingsmateriaal

Verrijking

Les aras sont des oiseaux is erg intelligent en richt zich op ontdekkingsreizigers. Er moet worden opgemerkt dat er sprake is van een zekere verrijking. Hulp bij verrijking wordt in verband gebracht met afwijkend gedrag en verveling. En ze blazen de animatie en opwinding in de routine nieuw leven in met nieuwe stimuli. Cela brengt een verandering in het dieetregime of een verandering in de indeling van de kooien met zich mee. Alternatieve opstelling, verhoging en nidificatie van jouets en opstelling van zitstokken door een andere auteur.

Terwijl Gardez les oiseaux actifs een deel van de maaltijd als verrijkende voeding aanbiedt. De hoeveelheid tijd wordt gedurende een lange periode in kleine hoeveelheden doorgebracht en tijdens de bezetting uitgerust. Het is een imitatie van natuuronderzoek. Er zijn speciale puzzels en verschillende moeilijkheidsgraden. Tijdens het voorbereidingsproces:

xaub cov noob rau hauv cov ridges of daim duab los yog quav rau hauv cov duab los gejai
hulaa ụọ ọọọ tụ ntoo thaết zaab ạib ồọ hulaa
muab hur zuritu
Khaws zaub mov has aviary los yog tawg qee cov noob rau hauv av
Zuk ere egin dezakezuna hau da:

muab tậu rau shred
sahats losis txvi txiv ntoo ntoo ceg (tejzaum nws ngo phu).
nwa nce toj ntoo, hlua, tjai thaab lwm yam.

Voeding

Ara’s eten noten, fruit, groenten en boombladeren. Hun natuurlijke dieet bestaat uit palmnoten en veel tropisch fruit. Palmnoten zijn verkrijgbaar in sommige vogelspeciaalzaken en kunnen in de vriezer worden bewaard.

Ze krijgen meestal een mengsel van zaden, noten en fruit. Een dieet met alleen zaden veroorzaakt tekorten en wordt niet aanbevolen. Eenzijdig voeren kan de vogel ziek maken en aankomen. Speciale pellets voor papegaaien zijn ook verkrijgbaar in vogelspeciaalzaken. Dat klopt, volledige voeding. Als je merkt dat ze alleen de lekkerste zaden uit hun voeding halen, kun je ze het beste een compleet graandieet geven.

De verscheidenheid aan verschillende soorten fruit, groenten en noten is van groot belang voor de gezondheid van vogels. Palmpitten, hele noten en kokosnoot zijn een goede aanvulling op de voeding, vooral noten die nog wat werk vergen van de dieren. Met hun krachtige snavels kunnen ze met hun schil amandelen, palmnoten, paranoten en macadamianoten kraken en zijn ze een zeer goede aanvulling op hun dieet. Pinda’s of pinda’s bevatten soms dodelijke schimmels, voer ze dus niet.

Laat de vogels geleidelijk kennismaken met vers voedsel en geef ze kleine stukjes fruit en groenten. Als de mest goed blijft, kunt u na een paar dagen meer vers voer geven. Als het borstbeen uitsteekt of spits is, is de vogel te dun.

Voer de vogels ook grind en maagkiezel in een aparte voerbak. Ze hebben het nodig voor een goede spijsvertering en voldoende opname van calcium.

Vers drinkwater moet altijd beschikbaar zijn.

Verzorging

Dagelijks

Verwijder overgebleven groenten en fruit.
Controleer de voedselinname en geef nieuw voedsel.
Maak indien nodig nieuwe voerpuzzels, zorg voor nieuwe takken en speelgoed.
Ververs het water.
Let op de vogels, laat ze vrij vliegen.
Controleer of de vogels zich normaal gedragen.

Minstens één maal per week

Verwijder het vuile beddengoed en was de kooi of volière grondig.
Maak stokken, touwen en speelgoed schoon.
Voeg indien nodig grind, sepia en maaggrind toe.
Controleer de nagels, veren en algemene gezondheid van de vogels.
Ga indien nodig met de stofzuiger rond de kooi, vogels produceren veel stof en gooien soms ook zand en afval uit de kooi.

Minstens één maal per week

Vervang touwen en takken regelmatig, ongedierte kan zich daarin nestelen en versleten takken zijn lastig schoon te maken.
De kooi of volière moet meerdere malen per jaar behandeld worden tegen parasieten zoals mijten. Om dit te doen, verplaatst u de vogels tijdelijk naar een kleine kooi en maakt u hun permanente leefgebied volledig leeg. Gebruik heet water om het schoon te maken. Ontsmet vervolgens alles zorgvuldig met een oplossing van 10% bleekmiddel of chlooramide en koud water (100 ml/1 liter water) of azijn. Spoel alles goed af en laat het een halve dag luchten. Bleek- en azijndampen zijn zeer giftig voor vogels.

Gezondheid

Gezonde vogels zijn alert, levendig, hebben schone poten, ogen en snavels en hebben een vol, glad verenkleed. Een ziek dier trekt zich terug en zet zijn veren op. Als het borstbeen uitsteekt, is de vogel te dun.

Er zijn verschillende ernstige ziektes waar u een vogel vooraf op kunt laten testen. Een jaarlijks gezondheidsonderzoek wordt ook aanbevolen. Hiervoor kunt u het beste contact opnemen met een dierenarts gespecialiseerd in vogels. Papegaaien kunnen parasieten bij zich dragen die ziekten bij mensen veroorzaken en kunnen ook veel schadelijke deeltjes produceren.

De meest voorkomende gezondheidsproblemen zijn:

Vergroeiingen van de poten of snavel

Symptomen: de poten of snavel groeien scheef.

Dit is meestal het gevolg van een te eenzijdig dieet, zoals zaden en zonnebloempitten.

Gedragsproblemen
Symptomen: herhaaldelijk verenplukken, schreeuwen en soms agressie naar andere vogels of mensen. Gedragsproblemen komen vaak voor bij ara’s.

De vogel voelt zich niet lekker. Gedragsproblemen kun je verminderen door tegemoet te komen aan de behoeften van de vogel, zoals vlucht, een gezelschapsdier, speelgoed en voedselverrijking.

Papegaaiziekte – Psittacose
Symptomen bij vogels: lethargie, ontstoken ogen, vieze neus, weinig eetlust.

Papegaaienziekte is zeer besmettelijk voor vogels en mensen. De ziekte is aangifteplichtig en kan ook voorkomen bij vogels die zich niet ziek melden. Bij mensen veroorzaakt de ziekte griepachtige symptomen, ademhalingsproblemen en soms longontsteking. Vogels kunnen vóór aankoop worden getest door een gespecialiseerde vogelarts.

Snavel- en verenrotziekte – PBFD – circovirusinfectie
Symptomen: slechte weerstand, allerlei infecties, afbrokkelende snavel, losse veren.

Behandeling is niet mogelijk, laat de vogel testen voordat u hem koopt.

Interne parasieten, bijvoorbeeld wormen
Symptomen: gewichtsverlies, algemene malaise, waterige of gele ontlasting.

Houd de kooi preventief schoon. Bij klachten kan de dierenarts speciale ontwormingsbehandelingen voor vogels voorschrijven.

Uitwendige parasieten, bijvoorbeeld luizen, mijten, schurft
Symptomen: jeuk, kale plekken, schilfering, witte korrelige ‘calciumvoeten’, lethargie.

Parasieten van buitenaf kun je niet altijd voorkomen, mijten worden soms aangetroffen in hout en speelgoed. Zorg voor een goede weerstand en ga direct naar de dierenarts als één van de klachten zich voordoet.

Gebrek aan leggen of te veel eieren leggen
Symptomen: De vogel legt veel of geen eieren, heeft volle veren en is lusteloos.

Er moet een goede balans zijn in het aantal eieren dat de vogels leggen. Je kunt ervoor zorgen dat de vogel minder eieren legt door nep-eieren te leggen en 8 tot 10 uur licht te geven. Een vogel die zijn ei niet kan leggen, heeft dringend veterinaire aandacht nodig.

druk op

Volg ons op
facebook (dit is een externe link)

Leave a Reply